28.12.10

Περιφέρειας Πελοποννήσου - Έστειλε στην Τρόικα ''τους υπαλλήλους της''

Δόθηκε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο το οποίο αφορά την παροχή μηνιαίων οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.
Ουσιαστικά, είναι πλέον μία πάγια διαδικασία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου,
η οποία είναι υποχρεωμένη (όπως και όλες οι άλλες περιφέρειες, καθώς και όλα τα Υπουργεία) να δίνουν –σε μηνιαία βάση- συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία στην Τρόικα.
Το έγγραφο αυτό στάλθηκε και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναφέρει

 «Σε συνέχεα των ανωτέρω σχετικών, σας αποστέλλουμε μηνιαία κατάσταση αριθμού υπαλλήλων και δαπανών μισθοδοσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2010.». Το υπογράφει –με εντολή του Περιφερειάρχη- ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοίκησης Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος.

Στο εν λόγω έγγραφο, φαίνεται ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου εργάζονται 519 μόνιμοι υπάλληλοι, 43 εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου, 2 που κάνουν πρακτική και 4 μετακλητοί.

Συνολικά, δηλαδή, εργάζονται 568 υπάλληλοι και το γενικό σύνολο των δαπανών ξεπερνά το 1.000.000 € για τον βασικό μισθό τους, τα επιδόματα και τις εργοδοτικές εισφορές. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στον διπλανό πίνακα.