30.12.10

Μία ακόμα παράταση για την κατασκευή του Μέγαρου Χορού,έργο το οποίο στοίχισε 13 εκατομμύρια ευρώ περίπου!

Η ιστορία με την κατασκευή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και την υπερβολική καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του είναι πλέον γνωστή σε όσους παροικούν στην πόλη. Η Δημοτική Αρχή και η Τεχνική Υπηρεσία ανέλαβαν την ευθύνη να υλοποιήσουν ένα έργο που εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ήταν… μεγαλύτερο από τις δυνάμεις τους. Αποτέλεσμα, η μία παράταση να διαδέχεται την άλλη και σήμερα κανείς να μη γνωρίζει με σιγουριά πότε θα ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο στοίχισε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, 13 εκατομμύρια ευρώ περίπου!
Εκεί, λοιπόν, που είχαμε αρχίσει να ξεχνάμε το ίδιο το έργο, χθες έγινε μια σύσκεψη στο Δημαρχείο και αποφασίστηκε να δοθεί μία ακόμα παράταση στην ανάδοχο εταιρεία, αυτή τη φορά μέχρι το τέλος Απριλίου του 2011, με την ευχή μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί.
Για να πιάσει τόπο, όμως, και αυτή η προσδοκία, θα πρέπει πρώτα κάποιος να εξασφαλίσει ότι η ροή χρηματοδότησης του έργου δε θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Με αφορμή, λοιπόν, τη χθεσινή εξέλιξη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Σπίνος σημείωσε σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το έργο έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, αλλά και με τις διαβεβαιώσεις για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ για το υπόλοιπο της χρηματοδότησης, παράλληλα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου ότι δε θέλει να εγκαταλείψει το έργο, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος Απριλίου 2011. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεννόηση και με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η απόφαση αυτή ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό μονόδρομος, αφού η εναλλακτική λύση που είχαμε ως Δήμος Καλαμάτας ήταν η διάλυση της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία και η προκήρυξη νέου διαγωνισμού.
Από την πλευρά μας, ως Δήμος Καλαμάτας, προσπαθήσαμε και με τη συγκεκριμένη διαδικασία να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο στον εργολάβο, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Σε περίπτωση που η ροή χρηματοδότησης συνεχιστεί απρόσκοπτα, ευελπιστούμε ότι η νέα χρονιά θα είναι και αυτή της ολοκλήρωσης του μεγάλου αυτού έργου».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
http://www.tharrosnews.gr/