27.12.10

Με μετατάξεις στο Δημόσιο θα ξεκινήσει η νέα χρονιά.

 Με εγκύκλιό που έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητά από τα Υπουργεία και φορείς του Δημοσίου να καταγράψουν έως τις 10 Φεβρουαρίου τις ελλείψεις τους σε προσωπικό, τις ειδικότητες, καθώς και το πλεονάζον προσωπικό και να ενημερώσουν τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων. Επίσης, με άλλη εγκύκλιο οι υπάλληλοι των 75 υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν, καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις προτίμησης για την μετάταξή τους.


Μια πλήρη ακτινογραφία του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών. Στην εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργεία και φορείς του δημοσίου καλούνται να καταγράψουν το προσωπικό που απασχολούν κατά κλάδο, κατηγορία και ειδικότητα. Σε ποιές ειδικότητες παρουσιάζονται ελλείψεις, καθώς και τους κλάδους και τις ειδικότητες όπου το προσωπικό δεν αξιοποιείται επαρκώς.
Η πρωτοβουλία του υπουργείου ,όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο αποσκοπεί στη βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού με βάση τα προσόντα του, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από το πάγωμα των νέων προσλήψεων.
Στην καταγραφή δεν περιλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί και το νοσηλευτικό προσωπικό για το οποίο θα σταλεί εγκύκλιος από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται, πριν από την αποστολή των στοιχείων θα υπάρξουν 3 ενημερωτικές συναντήσεις. Μία συνάντηση του κ. Ραγκούση με τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς όλων των υπουργείων στις 11 Ιανουαρίου και δυο ενημερωτικές ημερίδες στις 18 Ιανουαρίου και στα τέλη του μήνα με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών στους οποίους και θα δοθούν οδηγίες για τη συλλογή των στοιχείων.
Το υπουργείο Εσωτερικών με άλλη εγκύκλιο ζητά έως τις 10 Ιανουαρίου να υποβάλλουν την αίτηση μετάταξης οι 4.500 υπάλληλοι των 75 φορέων του δημοσίου που συγχωνεύονται. Πρόκειται για υπαλλήλους φορέων, όπως το Μουσείο και η βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, το ΙΜΕΠΟ, τα τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης, η ΔΕΠΟΣ, Η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος.
Το προσωπικό αυτό καλείται να παρουσιαστεί και να αναλάβει υπηρεσία εντός 15 ημερών από την απόφαση μετάταξης, διαφορετικά απολύεται χωρίς αποζημίωση.