30.12.10

2 εκ.ευρώ για ανακαίνιση και επέκταση δικτύου ύδρευσης Καλαμάτας

Εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, η ανακαίνιση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης της Καλαμάτας

Με περίπου δυο εκ. ευρώ εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, η ανακαίνιση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης της Καλαμάτας. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης, με σημερινή απόφασή του, ενέταξε το έργο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας με τίτλο, ”Ανακαίνιση και επέκταση δικτύου ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας” στον άξονα προτεραιότητας, ”Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Πελοποννήσου” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013″, πράξη χρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο περιφερειακής Ανάπτυξης.
Με το έργο πρόκειται να κατασκευαστούν στην πόλη της Καλαμάτας νέοι αγωγοί ύδρευσης και να αντικατασταθούν παλαιοί που εμφανίζουν συνεχείς βλάβες. Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται στα 29,74 χιλ. και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 2.157.443,00 € και το ποσό ίδιας συμμετοχής της ΔΕΥΑ Καλαμάτας ανέρχεται σε 303.145,66 €.