27.12.10

Απολύσεις και μειώσεις μισθών θέλουν οι "Γερμανοί" του ΟΤΕ



Ο γερμανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom σχεδιάζει περικοπές δαπανών στη θυγατρική εταιρία ΟΤΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland.
"Υπάρχουν ορισμένες δομικές προκλήσεις προς επίλυση στις επιχειρήσεις", δήλωσε ο υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου στην Ευρώπη, Γκουίντο Κέρκοφ, στην οικονομική εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ΟΤΕ θα βρεθεί αντιμέτωπος με περικοπές σε θέσεις εργασίας και μείωση αποδοχών προκειμένου να γίνει η εταιρία περισσότερο κερδοφόρα.

"Το κόστος για το προσωπικό του ΟΤΕ ανέρχεται στο 37% του κύκλου εργασιών, σε σύγκριση με ποσοστό 20% στη μητρική εταιρία", δήλωσε ο Γκουίντο Κέρκοφ στην εφημερίδα.

Η Deutsche Telekom εξαγόρασε το 30% του ΟΤΕ το 2008 έναντι 4 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Η εφημερίδα Financial Times Deutschland γράφει πάντως ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, που είναι συνέπεια της κρίσης χρέους, καθιστούν πιο δύσκολη την προσπάθεια της Deutsche Telekom για την επιβολή περικοπών στον ΟΤΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση, που ελέγχει το 20% του ΟΤΕ, αναμένεται ότι θα εκφράσει αντιρρήσεις για την απώλεια θέσεων εργασίας, δεδομένου του προβλήματος της ανεργίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.