10.1.11

Πιθανή η απώλεια 1 έδρας απο την ομάδα Δράκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

drakos.jpg
Η τύχη μιας έδρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κρίνεται την Τρίτη, καθώς εκδικάζεται η ένσταση την οποία έχει καταθέσει η "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά" με επικεφαλής τον Παν. Κάτσαρη, και η αντένσταση που κατέθεσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι του Δ. Δράκου.
Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά", Παναγιώτης Κάτσαρης, με προσφυγή που κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, ζητά την ακύρωση της υπ. αριθμ. 35/2010 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία έγινε και η κατανομή των εδρών και η ανακήρυξη των περιφερειακών συμβούλων.
Ο κ. Κάτσαρης με την ένστασή του διεκδικεί μια έδρα για το συνδυασμό του, την οποία, όπως αναφέρει, θα καταλάβει ο ίδιος, ως επικεφαλής, στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.
Στην ένστασή του, υποστηρίζει ότι αν εφαρμοστεί ορθά το άρθρο 139 (του "Καλλικράτη") όπου ο νόμος καθορίζει τον επιτυχόντα συνδυασμό και κατόπιν, σε επόμενες παραγράφους, ορίζει τον τρόπο κατανομής των εδρών, τότε θα πρέπει να προσκυρωθεί στον συνδυασμό "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά", μια έδρα από την Α' κατανομή.
Αν τελικά το δικαστήριο, κάνει δεκτά τα όσα ο κ. Κάτσαρης ισχυρίζεται, τότε ο συνδυασμός του κ. Τατούλη ''Νέα Πελοπόννησος'' στην Α' κατανομή χάνει μια έδρα, την οποία όμως ανακτά στην Β' κατανομή, προκειμένου να συμπληρώσει τις 31 έδρες που αντιστοιχούν στα 3/5 όλων των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου.
Ουσιαστικά χαμένος θα είναι ο συνδυασμός "Δυνατή Πελοπόννησος" του κ. Δράκου που θα λάβει στην Β' κατανομή μία λιγότερη έδρα και βέβαια θα προκληθεί "καραμπόλα" στις τελευταίες θέσεις των εκλεγμένων με την υπ. αριθμ. 35/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης περιφερειακών συμβούλων στη Λακωνία και τη Μεσσηνία μεταξύ των συνδυασμών Πέτρου Τατούλη και Δημήτρη Δράκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: