8.2.12

Αναταραχή στη Ν.Δ. – Μαζεύουν υπογραφές βουλευτές

Κλίμα μεγάλης αναταραχής επικρατεί αυτή την ώρα στους κόλπους των βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι μέσω του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα, διαμηνύουν ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τα μέτρα που ζητά από την κυβέρνηση η Τρόικα. Σύμφωνα, με το parapolitika.gr, στο παρασκήνιο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.
Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις και για την συλλογή υπογραφών. Ήδη, είκοσι περίπου βουλευτές δηλώνουν πρόθυμοι να υπογράψουν κείμενο – αντίστασης στα «θέλω» της Τρόικας. Την ίδια ώρα στα γραφεία της Ν.Δ., φτάνουν μηνύματα διαμαρτυρίας από όλη την Ελλάδα.
 Ακόμα και το σενάριο αποχώρησης της ΝΔ απο την κυβέρνηση Παπαδήμου εξετάζουν στη Συγγρού, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει τόσο στην γαλάζια ΚΟ, όσο και στην ΔΑΚΕ το ενδεχόμενο να συμφωνήσει ο Αντώνης Σαμαράς στα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου, αναφέρει το parapolitika.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της σύσκεψης στη Συγγρού το συγκεκριμένο αυτό σενάριο συζητήθηκε εκτενώς σε όλες τους τις μορφές (πχ. να αποχωρήουν οι υπουργοί της ΝΔ, αλλά να συνεχίσει η ΚΟ της ΝΔ να στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, να σταματήσει η στήριξη της ΝΔ και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές), χωρίς ωστόσο, να έχει ληφθεί ακόμα κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Κουτσούκης: Αν ο Σαμαράς πει ΝΑΙ στα μέτρα θα φύγω απο τη ΝΔ!

Κουτσούκης: Αν ο Σαμαράς πει ΝΑΙ στα μέτρα θα φύγω απο τη ΝΔ!Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Ν. Κουτσούκης, δήλωσε σήμερα πως: «Εάν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι με αυτό το «ναι», που ενδεχόμενα θα πει, η χώρα θα σωθεί, ας το κάνει. Αλλά να ξέρει ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας – κι αυτό φαίνεται – θα κατρακυλήσουν και θα πάνε στα ποσοστά που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ».
«Εγώ λέω ότι πρέπει να πουν «όχι», γιατί οι αρχηγοί των κομμάτων γίνονται ηγέτες με τα λίγα και στιβαρά «όχι». Όχι, με τα πολλά και υποτακτικά «ναι»», είπε, χαρακτηριστικά μιλώντας, στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5.
Υποστήριξε επίσης ότι αν αρνηθούν οι αρχηγοί το νέο πακέτο μέτρων «δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο να μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία και ανέφερε χαρακτηριστικά: «πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι, μόλις διασφαλίσουν και με τους ειδικούς λογαριασμούς που λέει η κ. Μέρκελ τα χρήματά τους και τόκους των δανείων που μας έδωσαν, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η χώρα θα πάει στην χρεοκοπία».
Στην ερώτηση αν θα αποχωρήσει από τη ΝΔ, απάντησε ότι «αυτό θα το αποφασίσω την ώρα που θα το δω. Δεν μπορώ να κάνω εικασίες εγώ από τώρα. Έχω κατά νου πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα κάνει, περίπου, πάνω-κάτω, τα ίδια πράγ