6.2.12

Αναστάτωση στη λειτουργία του ΤΕΙ Καλαμάτας από παράνομη διπλοθεσία φιλόδοξης καθηγήτριας

Είναι καιρός τώρα, που το θέμα μιας ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ καθηγήτριας του ΤΕΙ Καλαμάτας, της κ. Σιουρούνη Ελένης,  έχει φέρει αναταραχές στην εύρυθμη λειτουργία τόσο της Παιδείας, όσο και της Υγείας… στους 2 νομούς (Μεσσηνίας και Αρκαδίας ) όπου διαδραματίζεται, το ασύλληπτο σχέδιο  της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ διπλοθεσίας της .
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.


Στο ΤΕΙ Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Διοίκησης  Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, κατέχει θέση διδάσκουσας, η κ. Σιουρούνη Ελένη ως Καθηγήτρια Εφαρμογών .
Οι θέσεις αυτές, βάσει της κειμένης νομοθεσίας, είναι "επί θητεία" για 3 χρόνια  και άμα τη λήξει της τριετίας, ο κάτοχος της θέσης έχει υποχρέωση, είτε να κάνει ΑΙΤΗΣΗ για να συσταθεί ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟ για την μονιμοποίησή του στην ίδια βαθμίδα, είτε με τον ίδιο τρόπο (δηλ σύσταση ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ) να ζητήσει την εκλογή του στην ανώτερη βαθμίδα, από αυτήν που κατέχει.
Οι “επί θητεία”  θέσεις ΔΕΝ είναι μόνιμες και δεν θεωρούνται ως τέτοιες από ΚΑΝΕΝΑ φορέα.
Επίσης είναι υποχρεωτική η παρουσία σε αυτές, ΟΛΕΣ  τις ώρες που προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών.
Να σημειώσουμε εδώ, πως υπάρχει η δυνατότητα, μέλη διδασκόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, να φύγουν για θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά αυτό ισχύει ΜΟΝΟΝ για όσους κατέχουν ΜΟΝΙΜΕΣ τέτοιες θέσεις.
Η προαναφερθείσα κυρία, διορίστηκε στο ΤΕΙ Καλαμάτας, το 2007  και αμέσως μετά την συμπλήρωση 3ετίας στην βαθμίδα της, “έφυγε”  με Υπουργική απόφαση προς την Δημόσια Διοίκηση, ΧΩΡΙΣ να έχει  γίνει μόνιμη  και ΧΩΡΙΣ να υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ που να επιτρέπει τέτοια ενέργεια. Να σημειώσουμε εδώ, πως ο νόμος προβλέπει, ακόμα και για όσους έχουν τα προσόντα και την ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, πως ΔΕΝ μπορούν να φύγουν προς κάποιον άλλο φορέα και την Δημόσια Διοίκηση, παρά μόνον μετά από απόφαση του Τμήματος και της Γ.Σ. του Ιδρύματος στο οποίο υπηρετούν!!!
Η αναστάτωση που προκλήθηκε, στο ΤΕΙ Καλαμάτας, από την απαράδεκτη και προκλητικότατη αυθαιρεσία της “εκλεκτής”  διδάσκουσας, ήταν αρκούντως ισχυρή, ώστε να κρατάει για 3 χρόνια τώρα.
Αφ΄ ενός  έχουν  καταστρατηγηθεί οι νόμοι και η τάξη, αφ΄ ετέρου η προαναφερθείσα κυρία, είχε καταφέρει, με έγγραφη γνωμοδότηση δικηγόρου, να παραπλανήσει  την Γ.Σ. του ΤΕΙ Καλαμάτας και ν΄ αποσπάσει απόφαση, με την οποία όχι μόνον της έδιναν "άδεια" για να βρίσκεται στην Δημόσια Διοίκηση… αλλά της εκχωρούσαν και το δικαίωμα, να κρατήσει στο ΤΕΙ καθεστώς μερικής απασχόλησης, δηλαδή, να πληρώνεται ΚΑΙ από τις 2 δουλειές, ενώ δούλευε μόνο στη μία…..
Το ανήκουστο είναι πως η γνωμοδότηση στην οποία αναφερθήκαμε, είχε υπογραφεί από την  κ. Ευγενία Ζερβοπούλου, που τυγχάνει να είναι η κόρη  της κ. Σιουρούνη Ελ.!!! Εδώ γίνεται λόγος  για απύθμενο θράσος.
Παρ΄ όλα αυτά, η κ. Σιουρούνη, είχε  διοριστεί με υπουργικές αποφάσεις στο Υπουργείο Υγείας, είχε ορκιστεί στη νέα της θέση και μετά απ΄ όλα αυτά, ζήτησε την άδεια του ΤΕΙ, την οποία εκτός του ότι την πήρε εκ των υστέρων, το έκανε και με παραπλάνηση του Διοικητικού τους οργάνου. Για όσους γνωρίζουν τα στοιχειώδη στην δημόσια διοίκηση, τέτοιες ενέργειες είναι εξόφθαλμα εμπαιγμός και αυθαιρεσία με κολάσιμες νομικά προεκτάσεις
 Δοθέντων δε και άλλων δραστηριοτήτων που προκάλεσαν την δική μας τοπική κοινωνία στην Τρίπολη, αφού η κ. Σιουρούνη μας κατέπλευσε μία ωραία πρωία,  με απόφαση του κ.Λοβέρδου, ως Διοικήτρια του Παναρκαδικού, μη έχουσα από το νόμο τέτοιο δικαίωμα (λόγω προηγούμενης θητείας της στο ΨΝΤ το 2003-4) έφεραν το θέμα υπό διερεύνηση.
Η επί δίμηνο περίπου έρευνα τόσο των δραστηριοτήτων της κ. Σιουρούνη στη Δημόσια Διοίκηση, όσο και στο ΤΕΙ Καλαμάτας, μας έφερε μπροστά σ΄ ένα διόλου ευκαταφρόνητο όγκο υλικού, αποτελούμενο από νόμους, τροποποιήσεις, διατάξεις, αποφάσεις ΣτΕ, αποφάσεις δικαστηρίων, γνωμοδοτήσεις Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και Υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες με τρόπο σχεδόν παρακρατικό… έχουν υποσκελισθεί, αγνοηθεί και παραγκωνισθεί…προκειμένου η εν λόγω κυρία, να διάγει ανενόχλητη τον βίο της ως Διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και ως Καθηγήτρια Εφαρμογών στο ΤΕΙ Καλαμάτας παράλληλα ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Πλην όμως αδρά αμειβόμενη και από τους 2 φορείς.
Οι εμπεριστατωμένες πληροφορίες που έχουμε, είναι πως μετά από καταγγελία που έγινε προς τα αρμόδια όργανα, το θέμα έφθασε στο ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, το οποίο τον Μάρτιο του 2011, εξέδωσε γνωμοδότηση για την νομιμοποίηση ή όχι “επί θητεία” διδάσκοντος, να κατέχει θέση σε δημόσια διοίκηση. Η απόφαση του ΝΣΚ ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ.
Η επόμενη κίνηση, έγινε από την Υπουργό Παιδείας κ Διαμαντοπούλου, η οποία έκανε δεκτή, ως Υπουργική απόφαση την γνωμοδότηση του ΝΣΚ και την έστειλε προς το ΤΕΙ προς διεκπεραίωση, με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ…
Δοθέντος ότι η υπουργική απόφαση υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2011, αναρωτηθήκαμε γιατί η κ. Σιουρούνη εξακολουθεί να εργάζεται ως Διοικήτρια του Παναρκαδικού και δεν έχει επιστρέψει στο ΤΕΙ ακόμα.  Στο οποίο – ειρήσθω εν παρόδω- εξακολουθεί να κατέχει “επί θητεία” θέση, αφού ΠΟΤΕ δεν έγινε εκλεκτορικό για την μονιμοποίησή της.
Μάθαμε λοιπόν, πως ενώ το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας,  έχει καλέσει επανειλημμένως την κυρία “διοικήτρια” να επιστρέψει στο ΤΕΙ Καλαμάτας, ως  πλήρους απασχόλησης διδάσκουσα, η ίδια αγνοεί με αδιαλλαξία τις εντολές   του Ιδρύματος και συνεχίζει να αυθαιρετεί και να παρανομεί.
Το επόμενο βήμα ήταν να συγκληθεί  Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Καλαμάτας, για να επικυρώσει τη Νομιμότητα της απόφασης του Τμήματος. Όπως προβλέπει ο νόμος. Εν προκειμένω η απόφαση του τμήματος, είναι η απόφαση της Υπουργού.
Η ΓΣ του Τμήματος είχε οριστεί για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και όλως περιέργως ανεβλήθη… μετά από μια σειρά αντεγκλήσεων των μελών της ως προς την κατοχύρωση της αναβολής. Ο λόγος που προέβαλαν οι μαχητές της αναβολής και…υποστηρικτές της κ. Σιουρούνη, ήταν ότι “δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν για το θέμα και χρειάζονταν χρόνο”…
Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Κανάκη, στην συνομιλία που είχα μαζί του….”Είχαν πάρει μόλις πριν 2 μέρες οι συνάδελφοι τα έγγραφα και δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν…” μου δήλωσε επί λέξει, μεταξύ άλλων και άλλων (ομολογουμένως και μερικών ιδιαζόντως προκλητικών ενεργειών)  , που συζητήσαμε… Οι θιασώτες λοιπόν της αναβολής, ψήφισαν ΛΕΥΚΟ για να πετύχουν την παράταση χρόνου που ήθελε να έχει με το ζόρι και ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ η κ. Σιουρούνη κι έτσι της έδωσαν πίστωση χρόνου στην Δημόσια Διοίκηση που τόσο πολύ την έλκει…
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ είναι πόσο ΝΟΜΙΜΗ ήταν η σύγκληση της ΓΣ όταν τα έγγραφα, δόθηκαν στα μέλη μόνο 2 μέρες πριν ενώ ο νόμος προβλέπει τουλάχιστον 5θήμερο. Γιατί να μην αναρωτηθούμε  αν ήταν κι αυτό μέσα στο παιχνίδι “στήριξης “της κυρίας;; Να δόθηκαν δηλαδή εκ του πονηρού εκπρόθεσμα τα έγγραφα στους συνέδρους, ώστε να έχουν (;;;;;) το δικαίωμα να ζητήσουν πίστωση χρόνου δηλ αναβολή;;;
Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί πως δεν είναι όλα αυτά, μια καλοστημένη –λέμε τώρα, καλοστημένη για τους αδαείς-  παγίδα, για να εγκλωβιστούν οι διαδικασίες και να καθυστερήσει η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του νόμου;;;
Και ποια ακριβώς ενημέρωση θα παρασχεθεί στα μέλη της ΓΣ μέσα σε αυτό το χρόνο της αναβολής;
ΔΙΟΤΙ η Γενική Συνέλευση, δεν είχε άλλα θέματα προς συζήτηση, παρά μόνον την επικύρωση "ως προς τη νομιμότητά της" της απόφασης  του Τμήματος, να κάνει άμεσα αποδεκτή και εφαρμόσιμη, την απόφαση του ΝΣΚ και της Υπουργού!
Δηλαδή τα μέλη της ΓΣ ή θα ψήφιζαν ότι πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος που είναι και το προφανές … ή όχι!
Είναι δυνατόν ν΄ αποφασίσουν  τα μέλη της Γ.Σ. τελικά, αντίθετα, δηλαδή να υποστηρίξουν πως ΔΕΝ κάνουν αποδεκτή την απόφαση του ΝΣΚ και της κ. Διαμαντοπούλου;   Να βγάλουν off το ΝΣΚ και την υπουργό;
Μήπως κάποιοι με περισσό θράσος παίζουν με το μυαλό και τις αντοχές των εκπαιδευτικών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης;
Είναι ηλίου φαεινότερο, πως οι προστάτες της κ Σιουρούνη, έβαλαν πάλι το χεράκι τους… ή το τηλεφωνάκι τους σε δράση και κατάφεραν για άλλη μια φορά, να δώσουν το στίγμα της σημερινής Ελλάδας.
Κατάφεραν, στην προκείμενη περίπτωση, ν΄ ακυρώσουν την αυτοτέλεια και το κύρος του Ανώτατου Διοικητικού Οργάνου, ενός Ιδρύματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκαλώντας έτσι και τους διδάσκοντες, αλλά και τους φοιτητές και την τοπική κοινωνία.
Διότι η παρουσία της κ. Σιουρούνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, συνεπάγεται ΕΥΘΕΩΣ αναταραχή στη λειτουργία του ΤΕΙ Καλαμάτας, αφού είναι αδύνατη η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ  φυσική της παρουσία και στα δύο Ιδρύματα, στα οποία υποχρεούται να υπηρετεί υπό καθεστώς ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Άλλωστε έχουν ήδη δημιουργηθεί αναταραχές και ακυρώσεις εξετάσεων, εξ αιτίας της απουσίας της από την επιτήρηση στην εξεταστική των φοιτητών!
Το αυτονόητο ζητούμενο είναι τι ακριβώς κάνει το ΤΕΙ Καλαμάτας γι΄ αυτό. Γιατί “καλύπτει” με τη στάση των διοικητικών του οργάνων, την αυθαίρετη και προκλητική ΠΑΡΑΤΑΣΗ χρόνου, που δίνει η κ. Σιουρούνη στον εαυτό της, αδιαφορώντας να συμμορφωθεί με το ΝΟΜΟ!!!
Επικοινώνησε η γράφουσα στο πόρταλ, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας, ο οποίος  δήλωσε απλά, όσα προαναφέραμε, για την αναβολή της ΓΣ που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Δήλωσε πάντως , πως η επόμενη ΓΣ θα γίνει την 28η Φεβρουαρίου…
Σε κανένα άλλο ερώτημα, για την τήρηση της  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, δεν θέλησε να επεκτείνει την συζήτηση.
Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε με την Προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας κ. Ευγενία Μπιτσάνη, η οποία μας δήλωσε επί λέξει τα εξής:
 Το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας μόλις έλαβε γνώση έκανε αμέσως όλες τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για να εφαρμόσει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία ήρθε στο ΤΕΙ  22/11/011.  Δεν καθυστερήσαμε  καθόλου, το αντίθετο μάλιστα κάναμε το καθήκον μας ως δημόσιοι λειτουργοί στο ακέραιο αλλά ζητήσαμε τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Ιδρύματος δεδομένου οτι η κα Σιουρούνη μας είχε καταθέσει 3 ενστάσεις -αιτήσεις. Όταν λάβαμε τη γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του Ιδρύματος πράγματι αμέσως συνεδρίασε η γενική συνέλευση του τμήματος που αποδέχθηκε τη γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία δεν μπορούσε η κα Σιουρούνη να είναι ούτε σε καθεστώς μερικής απασχόλησης ούτε σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων. Η κα Σιουρούνη σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ του τμήματος είναι πλήρους απασχόλησης καθηγήτρια εφαρμογών  σε αυτό και έχει εκδοθεί και η απαιτούμενη πράξη προϊσταμένου. Η κα Σιουρούνη δεν έχει καμία απόφαση του τμήματος που να έχει περάσει από τον έλεγχο νομιμότητας του ΤΕΙ και να της επιτρέπει να είναι μερικής απασχόλησης στο ΤΕΙ ούσα διοικήτρια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης διασυνδεόμενο με το Ψυχιατρικό. Ούτε το ΤΕΙ ούτε το τμήμα καθυστέρησαν σε τίποτε ούτε κωλλυσιεργούμε όπως σας ενημέρωσε άλλωστε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος. Για τα θέματα της ΓΣ του ιδρύματος δεν μπορώ να υπεισέλθω καθόλου διότι είναι αρμοδιότητας του Προέδρου του Ιδρύματος. Εσείς μας λέτε ότι "εξυπηρετούμε"  την κα Σιουρούνη και αυτή εγκαλεί εμάς για παράνομες πράξεις και μη σύννομες, και εμένα προσωπικά κατηγορώντας με ευθέως ότι εγώ σας δίνω υλικό. Πράγματι αληθεύει ότι επιμένει η κα Σιουρούνη να ισχυρίζεται ότι είναι μερικής απασχόλησης ήδη μας έχει κάνει 3 αναφορές με κοινοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας και σε εμένα μια επιπλέον . Για τα χρήματα που ζητά ρωτήστε τον πρόεδρο.Στη Γενική συνέλευση του ΤΕΙ εκκρεμεί ο έλεγχος νομιμότητας της τελευταίας απόφασης της Γ.Σ. του τμήματος με την οποία ανακαλούνται όλες οι προηγούμενες αποφάσεις σχετικά με το εργασιακό καθεστώς της κας Σιουρούνη (που αφορούσαν τον διορισμό της στο νοσοκομείο Πύργου και όχι τον νέο διορισμό της στο Παναρκαδικό ) και απορρίπτεται η νέα της αίτηση για αναγνώριση του καθεστώτος μερικής απασχόλησης. Ουδέποτε η κα Σιουρούνη έχει ζητήσει με αίτησή της έγκριση από το τμήμα προκειμένου να τεθεί σε μερική απασχόληση και να φύγει ως διοικήτρια στο Παναρκαδικό. Γι'αυτό το θέμα  είχε κάνει αίτηση για αναστολή καθηκόντων, όπου στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται έγκριση του τμήματος. Απλώς το τμήμα διαπιστώνει την πραγματική κατάσταση του μέλους ΕΠ εκδίδεται πράξη προϊσταμένου και ο έλεγχος νομιμότητας όλων αυτών γίνεται από τον Υπουργό Παιδείας με την τελική διαπιστωτική πράξη του, δεν μεσολαβεί δηλαδή καθόλου η Συνέλευση ΤΕΙ και ούτε φέρει καμία ευθύνη.


Αναρωτιέται κανείς, πόσο βαθιά και σε ποια έκταση έχει επέλθει η διάβρωση του δημοσίου τομέα, ώστε να καταφέρνει με περισσό θράσος, ένας δημόσιος λειτουργός, να απαξιώνει Νόμους και Καθήκον και φυσικά τον ΟΡΚΟ που δίνει και να κάνει του κεφαλιού του….
Ακόμα πόσο πολύ αποκλίνοντες από το δικό τους ΚΑΘΗΚΟΝ είναι όλοι όσοι στηρίζουν αυτές τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ και κυρίως ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ….
Για τους αναγνώστες που επιθυμούν … να εντρυφήσουν στα άδυτα της διερεύνησης του θέματος, σας παραθέτουμε τα links με τη σειρά των άρθρων, που έχουν δημοσιευθεί στο ArcadiaPortal.gr  σχετικά με το θέμα.

http://www.arcadiaportal.gr/news/trigmous-sto-tei-kalamatas-prokalei-i-d...
http://www.arcadiaportal.gr/news/panarkadikou-nosokomeiou-sunexeia-meros-3o
http://www.arcadiaportal.gr/news/panarkadikou-nosokomeiou-sunexeia
http://www.arcadiaportal.gr/news/bomba-gia-panarkadiko-nosokomeio-ston-a...

Της Γιούλης Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: