2.2.11

Οι ληστές κτυπούσαν στην Καλαμάτα και αυτοί φυλούσαν το …παρκινγκ...

Γράφει ο Μεσσήνιος
Στο έλεος των ληστών με το Καλάζνικοφ βρέθηκε χθες η Καλαμάτα αλλά η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης αλλά και στις γειτονιές ήταν ανύπαρκτη . 
Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν …καταλάβει τον χώρο του βόρειου παρκινγκ του Νέδοντα προκειμένου να προλάβουν την κατάληψη του από τους μεροκαματιάρηδες μικροπωλητές.....
  Άνθρωποι που ξεκίνησαν από τα Γιάννενα και την Θεσσαλονίκη να έρθουν στην πόλη μας προκειμένου να εξασφαλίσουν …1.5 μεροκάματο σε εποχές κρίσης.
Σκεφθείτε μόνο πόσο στοίχησε σε περίοδο οικονομικής κρίσης η μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από όλη την Πελοπόννησο στην Καλαμάτα προκειμένου να μας …..γλυτώσουν από τους εγκληματίες μικροπωλητές και να υπερασπιστούν μια αμφιλεγόμενη απόφαση του κου Νίκα και του συμβουλίου του που καταργεί ένα θεσμό 180 χρόνων που έχει ταυτιστεί με την μεγάλη θρησκευτική γιορτή της Καλαμάτας . 
Το έγκλημα όμως για τους μικροπωλητές είναι διπλό από σήμερα και πέρα σε κάθε πόλη σε κάθε πανηγύρι της χώρας μας θα υπάρχει το προηγούμενο ….Νίκα και η συμπαθής αυτή επαγγελματική κατηγορία θα βρίσκεται υπό συνεχή διωγμό διότι θα βρεθούν αντίστοιχοι Καραμπάτοι και Λαγανάκοι που θα θεωρήσουν υπεύθυνους τους μικροπωλητές για την οικονομική ανέχεια των επιχειρήσεων τους και θα βαδίσουν με τους ….κολλητούς τους δημάρχους στα βήματα Νίκα. 
Ντροπή για την πόλη μας –Ντροπή για την Μεσσηνία

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εισαστε ανενημερωτοι κυριοικαι επιεικως απαραδεκτοι. δεν ξεκιναει καποιος απο τα γιαννενα και τη θεσσαλονικη να ερθει στην καλαματα να πουλησει την πραματεια του χωρις να εχει εξασφαλησει πρωτα την απαραιτητη αδεια απο το δημο. καλο το πανιγυρι αλλα ετσι οπως γινοταν εχει ξεφυγει απο τον θεσμο.ο σκοπος της εμποροπανιγυρης παλια ηταν αλλος... και ποσοι απο αυτους ειναι νομιμοι? δεν ειναι αδικο να φευγουν χρηματα απο την πολη της καλαματας? δεν ειναι αδικο που τα καταστηματα της καλαματας κλεινουν το ενα μετα το αλλο? οταν τα χρηματα δεν ανακυκλωνονται στην τοπικη αγορα και φευγουν η πολη μας φτωχενει.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στόν δήμαρχο γιά τήν απόφαση της μη διεξαγωγής τού πανηγυριού !!!!
Επιτέλους να σταματήσουν τά πανηγύρια υπάρχουν καταστήματα πού πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια ,ρεύμα δημοτικούς φόρους και και και ...
Καλό θά μας κάνει γιατί είμαστε σαν λαός για τα πανηγύρια, ας ασχοληθούμε λοιπόν με πολύ σοβαρότερα πράγματα πού αφορούν τό μέλον μας (πού διαγράφετε κατάμαυρο) καί ας αφήσουμε τα πανηγύρια , όποιος θέλει να κάνει αγορές υπάρχουν καταστήματα .

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν κανει το ιδιο και με την λαικη στην Αγια Τριαδα? μηπως εκει καποιοι δημοτικοι υπαλληλοι κολληταρια του Νικα τα παιρνουν?

Stelios Kritikakis είπε...

πολύ εύκολη η κριτική, αλλά ανούσια και αφελής.

εκ των πραγμάτων οι ληστές δεν διάλεξαν τυχαία ημέρα να χτυπήσουν. Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομική δύναμη ΠΑΝΤΟΥ μη τυχών και γίνει καμιά ληστεία.

Οι ρυθμοί της πόλης αυτό το διάστημα είναι έντονοι λόγω της εορτής.

Όσο αφορά το πανηγύρι, ερωτώ: αν ο δήμαρχος της πόλης και της κάθε πόλης, δεν υποστηρίξει τους ντόπιους και την αγορά της πόλης του, τότε τι δήμαρχος είναι;

Όσο για την Αγία τριάδα δε νομίζω οτι κάθε Πέμπτη κατεβαίνουν πούλμαν απ όλη την Ελλάδα για το συγκεκριμένο πανηγύρι, μάλλον οι ντόπιοι κινούνται και οι περισσότεροι έχουν μαγαζιά στην Καλαμάτα.