19.2.11

Zημιές λόγω κακοκαιρίας στις περιοχές Πύλου, Μεθώνης, Φοινικούντας και Μαραθούπολης

Ζημιές προκλήθηκαν στις περιοχές Πύλου, Μεθώνης, Φοινικούντας και Μαραθούπολης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν από χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Πύλου, εξαιτίας των κυμάτων, διαβρώθηκε και αποκολλήθηκε τσιμεντένιο τμήμα του καταστρώματος, στη λαϊκή Πλαζ Πύλου, έκτασης περίπου 20 τετραγωνικών.


Επιπλέον, στην περιοχή της μαρίνας, εξαιτίας του σφοδρού κυματισμού, παρασύρθηκε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βυθίστηκε με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην πλώρη του «ΗΛΙΑΣ».


Στην περιοχή της Μεθώνης, ποσότητες από άμμο, χαλίκι και πέτρα εναποτέθηκαν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, ο οποίος υπέστη σοβαρές διαβρώσεις, ενώ λόγω μετακίνησης ογκόλιθων ζημιές προκλήθηκαν και στον κυματοθραύστη του Κάστρου.


Επίσης, στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Μεθώνης, υπέστη ζημιές το κτίσμα του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, το οποίο λειτουργεί ως μισθωμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Στο αλιευτικό καταφύγιο Φοινικούντας σημειώθηκε μεταφορά άμμου και μερική πρόσχωση του λιμένα.


Στην περιοχή Μαραθούπολης, λόγω υψηλού κυματισμού, εναποτέθηκαν ογκόλιθοι κατά μήκος της δυτικής ακτής της Νήσου «ΠΡΩΤΗ», με αποτέλεσμα να διαβρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: