28.1.12

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 07.30 έως 18.30 ώρα της 28-1-2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
(Σύλληψη -1- δράστη, ενώ αναζητούνται -2- συνεργοί τους)    Εξιχνίαση ληστείας
Την 27-1-2012/18.30 στη Κόρινθο, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (2) σύριγγες με υπολείμματα ηρωίνης και (1) γάντι. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστης από κοινού με (2) ημεδαπούς συνεργούς του, ενεργώντας από κοινού την  25-1-2012/20.15 στην ανωτέρω περιοχή, με προαναφερόμενο όχημα μετέβησαν σε κατάστημα - παντοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 €. Δράστες κατά τη διαφυγή τους απέρριψαν στο οδόστρωμα (1) αεροβόλο πιστόλι. Προαναφερόμενο όχημα και αεροβόλο κατασχέθηκαν.


(Σύλληψη -3- δραστών)    Εξιχνιάσεις κλοπών
1)Την 27-1-2012 μεσημβρινές ώρες, στον Κολωνό, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί - υπήκοοι Γε-ωργίας και (1) υπήκοος - Βουλγαρίας, για διάρρηξη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Κρέ-οντος. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : Ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, που είχαν αφαιρέσει πό το παραπάνω διαμέρισμα. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω την 25-1-2012 είχαν διαπράξει άλλη (1) κλοπή, σε καφετέρια στο Κολωνό, αφαιρώντας  χρήματα από την ταμειακή μηχανή.
Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -1- δράστη)    2) Την 26-1-2012 πρωινές ώρες στην Κηφισιά, συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός - υπήκοος Πα-κιστάν, γιατί αποπειράθηκε να αφαιρέσει καλώδια χαλκού από αποθήκη εταιρείας. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο μήνα είχε διαπράξει (6) κλοπές σε οικίες και εταιρείες στην περιοχή της Κηφισιάς, αφαιρώντας χρυσαφικά, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα επαγγελματικά εργαλεία, χαλκοσωλήνες και οικοδομικά υλικά.

Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -2- δραστών)    Εκβίαση
Την27-1-2012 μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί ηλικίας 37 και 58 ετών για εκβίαση. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως οι ανωτέρω δράστες, απαιτούσαν εκβιαστικά από 65χρονο ημεδαπό - ιδιοκτήτη καταστήματος στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 45.000 €, προκειμένου να μην καταθέσουν προσφορά στην Αρμόδια Επιτροπή προμηθειών Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων για την τροφοδοσία Υπηρεσιών τους, προϋπολογισμού  900.000 €. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, αποτελούμενα από προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 500 € και (1) ξύλινο γκλόπ.

Γ. Α. Δ. Α.
Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -1- δράστη)    Σύλληψη διεθνώς διωκομένου
Μεσημβρινές ώρες της 27-1-2012 στην Αθήνα, συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός – υπήκοος Ρου-μανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ρουμανικές Αρχές, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.


Γ. Α. Δ. Α.
Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -1- δράστη)    Βιασμός
Την 27-1-2012 απογευματινές ώρες στο Βοτανικό, συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για βιασμό. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης μέσω αγγελιών που τοιχοκολλούσε σε δρόμους της Αθήνας, με τις οποίες προσέφερε εργασία, ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επαφή με γυναίκες που αναζητούσαν εργασία και στη συνέχεια προγραμμάτιζε συνάντηση μαζί τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έπειθε τα θύματά του να επιβιβασθούν σε Ι.Χ.Φ. αυτ-το που διέθετε, τις οδηγούσε σε ερημική περιοχή στο Σκαραμαγκά και με την χρήση βίας και απειλή μαχαιριού ασελγούσε σε βάρος τους. Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου εξιχνιάσθηκαν (2) περιπτώσεις κατά το τελευταίο δεκαήμερο. Συμπληρωματικά, δράστης είχε αφαιρέσει από την περιοχή της Καλλιθέας και της Μεταμόρφωσης (2) Ι.Χ.Φ. αυτ-τα. Συλληφθείς είναι δραπέτης, από τον Απρίλιο του 2011 παραβιάζοντας 10ημερη τακτική άδεια των Φυλακών Μαλανδρίνου, όπου ήταν έγκλειστος, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 25 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, απάτες, επιταγές και άλλα αδική-ματα.


ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Γ. Α. Δ. Θεσ-νίκης
Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -5- δραστών, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για -6- δράστες)    Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – εξιχνίαση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών  – πλαστογραφία – νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα –απάτη – περί όπλων
Εξαρθρώθηκε,  μετά από πολύμηνη έρευνα του Τ.Α. Πλατείας Δημοκρατίας, 5μελής εγκληματική οργάνωση, με τη σύλληψη (2) ημεδαπών, (2) αλλοδαπών (άνδρας-γυναίκα) και (1) ομογενούς (προσωρινά κρατούμενου), για «Συμμορία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «Πλαστο-γραφία», «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα»  και «Περί όπλων». Ειδικότερα, δράστες έχοντας συστήσει εγκληματική οργάνωση από τα τέλη Οκτωβρίου του 2011, προέβαιναν σε κλοπές πολυτελών οχημάτων, αφαιρώντας συνολικά (2) αυτοκίνητα και (1) μοτ-τα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε μπαγκαζιέρα μοτ-τας των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος εγγράφων και κλειδιών διαφόρων οχημάτων, πλαστές πινακίδες οχημάτων, σπρέι πιπεριού, σιδερένια αστυνομική ράβδος, μαχαίρι, (3) φυσίγγια των 9 mm, (1) πιστόλι των 9 mm μετά γεμιστήρα (2) φυσιγγίων, (1) χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και (12) σφραγίδες διαφόρων εταιριών και υπηρεσιών. Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (6) ημεδαπών, ( -1- εκ των συλληφθέντων και -5- έτερων ημεδαπών), με την κατηγορία της «Απάτης κακουργηματικής μορφής». Όπως προέκυψε από την έρευνα, (2) εκ των δραστών, δήλωσαν ψευδώς στις Αστυνομικές Αρχές την κλοπή (2)  πολυτελών αυτ-των τους, με την πρόθεση να λάβουν υψηλές αποζημιώσεις από τις   ασφαλιστικές τους εταιρείες ( -1- είχε λάβει αποζημίωση 19.000 €). Τα ανωτέρω αυτ-τα, δράστες συνέχεια τα παρέδωσαν σε συνεργούς τους, προκειμένου να τα αποκρύψουν και να τα χρησιμοποιήσουν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (19) αυτοκίνητα και (3) δίκυκλες μοτ-τες, μεταξύ των οποίων και τα προαναφερθέντα, ενώ διερευνάται η νομιμότητα κατοχής και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπόλοιπων αυτοκινήτων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ.  Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. Δ. Ημαθίας
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)    Πυρκαγιά
Την 28-1-2012/13.20 στην Βέροια, λόγω αυτανάφλεξης της καμινάδας προκλήθηκε πυρκαγιά σε 3ωροφη οικοδομή, ιδιοκτησίας ημεδαπού. Πυρκαγιά συνέχεια επεκτάθηκε εξωτερικά του κτιρίου, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του λεβητοστασίου, του ντεπόζιτου πετρελαίου, θερμοσίφωνα και ενός μικρού υπόστεγου. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ. η οποία επελήφθη προανακρίσεως.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ

Α. Δ. Ιωαννίνων
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)   

Την 26-1-2012/15.00, στο 4ο χλμ. Ε.Ο. Κακαβιάς – Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν   επιμελώς κρυμμένοι (2) ταξιδιωτικοί σάκοι με κάνναβη,  που είχαν εναποθέσει άγνωστοι δράστες. Ναρκωτικά περισυλλέχθηκαν περί ώρα 12.00 της 28-01-2012 και μεταφέρθηκαν στο Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων. Από την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι οι (2) σάκοι περιείχαν συνολικά (31) ανισοβαρή δέματα με κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους (31.660) γραμμαρίων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Α.Δ. Τρικάλων
Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -2- δραστών, ενώ αναζητούνται -2- συνεργοί τους)    Εξιχνιάσεις απατών – κλοπών
Την 28-1-2012 στα Τρίκαλα συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ενώ αναζητείται 36χρονος ημεδαπός και έτερο άτομο αγνώστων στοιχείων, για απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, δράστες μετέβαιναν σε οικίες κυρίως υπερήλικων που διέμεναν μόνοι τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ή της Εφορίας, έπειθαν τους παθόντες να τους παραδίδουν χρήματα τα οποία όφειλαν συγγενικά τους πρόσωπα στις παραπάνω Υπηρε-σίες. Δράστες, σε περίπτωση που οι παθόντες δεν είχαν χρήματα στην οικία τους, τους οδηγούσαν σε τραπεζικά καταστήματα, όπου προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, εκτός από τα χρήματα που τους παρέδιδαν οι παθόντες, αφαιρούσαν και χρήματα από τις οικίες όπου μετέβαιναν, με τη μέθοδο της απασχόλησης. Ανωτέρω δράστες  την  26-1-2012 και 27-1-2012 διέπραξαν στην περιοχή των Τρικάλων (4) περιπτώσεις απατών – κλοπών, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 6.450 €. Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτ-το που επέβαιναν και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 3.795 €, (2) κινητά τηλέφωνα, ρούχα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την εξαπάτηση των παθόντων.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών     Σεισμική δόνηση
Την 28-1-2012/12.50 σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμούς της κλίμακας RICHTER, προερχόμενη από απόσταση 240χλμ Ν.ΝΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 50χλμ. ΝΔ της Σαντορίνης. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΡΗΤΗΣ

Α.Δ. Ηρακλείου
Ενημερωτικό Σημείωμα
Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου
(Σύλληψη -2- δραστών)    Περί όπλων
Την 26-1-2012/18.40, στον Αερολιμένα Ηρακλείου, ανευρέθη από ιδιωτική εταιρία ασφαλείας, δέμα το οποίο περιείχε (20) φυσίγγια των 9mm και επρόκειτο να μεταφερθεί με αεροσκάφος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Αθήνα. Μετά από έρευνα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (αποστολέας – παραλήπτης). Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (1) διόπτρα πολεμικού τυφεκίου, (159) φυσίγγια κρότου, (1) πιστόλι μετά γεμιστήρα, (4) γεμιστήρες πολεμικού όπλου, (1) επαναληπτική καραμπίνα, (1) κουτί με (12) πυροκροτητές, (1) ζευγάρι χειροπέδες, (312) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, (4) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων και (2) μαχαίρια.

Α. Δ. Ηρακλείου
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -1- δράστη)    Περί ναρκωτικών
Την 28-1-2012/14.00 στο 6ο χλμ. Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (110) γραμμάρια κοκαΐνης και (1) ζυγαριά ακριβείας. Στην προσπάθεια του να διαφύγει ανωτέρω δράστης  συγκρούστηκε με (1) υπηρεσιακό όχημα του Τ.Δ.Ν. και (2) οχήματα πολιτών.